fbpx

За прв пат купувате часовник? Еве што треба да знаете за да не згрешите

Tact Watch

Постојат одредени критериуми во одбирањето на рачни часовници, освен удобноста, никако не смее да се игнорираат квалитетот и дизајнот.

Ако сакате току вакви карактеристики на часовници, најпознати се тие минимални модели кои што ќе бидат вашиот сојузник во креирањето на еден феноменален стил

ЧАСОВНИК ЗА ФОРМАЛНА ОБЛЕКА

Овие модели на часовници се инспирација од 50’ и 60’ години од минатиот век, и ги карактеризираат јасните линии на дизајнот, во повеќето од случаите имаат римски броеви кожни каиши додека преовладуваа црната боја.

 ЦРНИТЕ ЧАСОВНИЦИ

Часовниците кои имаат црна боја на базата, копчињата и ремчињата се многу елегантни и со тоа креираат посебен стил за секое машко. Многу убаво се комбинираат како со облека, и со делови од облеката што се покомодни, додека во повеќето од случаите се инспирација за мажите кои што ја сакаат природата.

СТИЛ МОРНАР

Часовниците на нуркачите се инспирирани од стилот и културата на јахтите во последните години и се многу популарни. Во себе имаат многу функции, затоа се идеални и за тие мажи кои се лубители на природата. Доминираат дизајните со плави боји, имаат интересен кронограф но и имаат и инзворедни перформанси на функциите на нуркачот.

СПОРТСКА ЕЛЕГАНЦИЈА

Овој тип на часовници е комбинација на горе споменатите модели. Може да се најдат со позлатени ремчиња, со гумени и кожни ремчиња. Што се однесува до дизајнот на кромографот, постои широк избор и тоа зависи од важите персонални афинитети.

ВРЕМЕ Е ЗА ТАCT!

Ако веќе сте се одлучиле да купувате часовник, тогаш дозволете ни да ви препорачаме нешто ново. Се работи за ТАCT часовниците кои се произведени во Македонија. Часовници со уникатен стил кои што задоволуваат сечии вкус. Вреди да се посети страната www.tact.mk за да се уверите лично во квалитетот и екстра дизајните на ТАCT часовниците.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *